Benefietconcert voor Giro555

Samenwerken voor een bijzonder mooi resultaat. 

15 Februari jl. vond het Benefietconcert voor Giro555 plaats in de prachtige Martinikerk in Groningen. Het initiatief voor dit Benefietconcert kwam van dirigent Daniel Rouwkema. Samen met de koren Choral Voices en Vocaal Ensemble Magnificat werd dit evenement binnen enkele dagen bedacht, georganiseerd en uitgevoerd. 

Het idee ontstond, zoals zovele goede ideeën, na een koorrepetitie tijdens de zogenaamde derde helft. “We moeten toch ook iets kunnen doen?”, aldus Rouwkema. Zo gezegd, zo gedaan. Het idee was geboren voor een Benefietconcert voor Giro555. Het doel was om Händels Messiah uit te voeren waarbij ook zangers van buitenaf met enige ervaring mochten aanhaken en meezingen. 

Binnen 7 dagen alles organiseren

De ambitie lag hoog. Een concert in de Martinikerk in Groningen met als doel geld inzamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Gelukkig konden wij tijdig aanhaken bij de organisatie van dit evenement. Het vraagt nogal wat om binnen een 7 dagen een dergelijk evenement te organiseren. Wat ga je doen, hoe dit in te regelen, te organiseren en alle informatie, publiek en middelen te stroomlijnen. 

En voor C Major was dit een heuse vuurdoop. We wisten dat we het konden, maar het moest nog wel even gaan lukken, zonder foutmarge en in zeer korte tijd. Voor de organisatie was het een zegen dat wij de logistiek, de kaartverkoop en donatiemogelijkheden konden overnemen. Het ticketplatform van C Major is zo ingericht dat wij vrijwel direct kunnen schakelen op basis van wat nodig is. 

Benefietconcert voor Giro555
Choral Voices en Vocaal Ensemble Magnificat in een uitvoering van Handels Mesiah, foto: C Major

The word was out! 

Vrijwel direct wilden mensen een ticket bemachtigen voor dit Meezing Spektakel met Daniel Rouwkema. Daarnaast was het gewoon heel fijn om te zien dat er veel mensen waren die graag wilden doneren. 

Na het inrichten van het evenement op ons platform, plus het bepalen van de exacte doneerinformatie die wij op speciale wijze inrichtten, konden we binnen enkele uren live gaan! En dat was ook nodig, want al vrij snel waren de eerste honderd kaarten verkocht en stond de donatieteller op een mooi bedrag!  

Hoewel het voor iedereen echt even flink doorpakken was, waren we allemaal enorm blij dat ons platform uitstekend werkte! De backoffice en ons supportteam werden daardoor gespaard van overmatige druk en snel konden we van start met de rest van het project. 

Ticketshop Counter C Major
De ticketshopcounter van C Major tijdens het Benefietconcert voor Giro555, foto: C Major

Wij hebben gemerkt dat het heel fijn is wanneer de verenigingen zich kunnen blijven concentreren op de uitvoering. Dat zijn al behoorlijk wat taken op zich. Het motiveren van de leden, supporters en organisatie. Daarnaast steunt en helpt C Major bij het regelen van de kaartverkoop, de informatievoorziening en publieksstromen. Op deze manier vulden we elkaar zeer goed aan met als resultaat een volle kerk en een opbrengst van meer dan €15.000,- voor Giro555!

Uiteraard zijn onze gedachten nog steeds bij hen die het enorm moeilijk hebben. Mensen die gebukt gaan onder rouw, verlies, armoede en verstoken zijn van familie, vrienden en de zo nodige basisbehoeften. We hebben in ieder geval samen een heel klein steentje bij kunnen dragen🌈

Plaats een reactie