C Major festival: het muziekfestival dat wel door gaat

Op 20, 21, 22 en 23 augustus 2020 vindt de eerste editie van het C Major Festival in Grolloo plaats. De oude dorpskerk wordt omgetoverd tot een waar muziekparadijs. Het festival bestaat uit vier verschillende thema-avonden. Tijdens deze avonden wordt er aandacht besteed aan klassieke, blues en Drentse muziek, met een knipoog naar de bekende festivals die helaas dit jaar niet door konden gaan. Elke avond een ander genre, met live publiek. 

Maanden lang was het stil in het dorp. Nergens klonk er fluitmuziek, festivals werden gecanceld, ‘Blues Village’ Grolloo verstilde volledig tijdens corona. In augustus komt daar eindelijk maar toch een einde aan met het nieuwe C Major Festival, een initiatief van twee musici uit Grolloo zelf, Elisabeth Hopman (fluitist) en Martijn C. Veenstra (dirigent/producer). Samen organiseren zij het C Major Festival in deze zomerperiode om weer muziek en reuring terug te brengen in het eigen dorp. “Wij willen top concerten op deze toplocatie”.  Het is lang genoeg stil geweest bij ons en het wordt tijd voor actie. Met C Major Festival zetten we een festival neer dat muziek presenteert op hoog niveau en voor elke smaak. C Major is het festival dat wél doorgaat. 

Op donderdagavond trappen we af met Sean Webster, Tollak Ollestad en Erwin Java. Dit jaar kon in Grolloo het Internationale Bluesfestival niet plaatsvinden en met dit trio hebben we direct onze nationale trots, Erwin Java, binnen.

Vrijdagavond staan Martijje en band geprogrammeerd. Tijdens deze Drentse avond zingt jazzzangeres, componist en tekstschrijver Martijje haar eigen repertoire en neemt het publiek mee in haar wereld van de Drentse taal. Er is aandacht voor haar eerste boek, Rust Reinheid In De Maot, én Martijje zingt nummers van haar nieuwe album ‘Zicht’, welke later dit jaar uitkomt.

Voor de zaterdagavond staat ook een top-act gepland. Deze maken we binnenkort bekend.

Zondagmiddag staat in het teken van de fluit. Jaarlijks vindt in augustus het internationaal gewaardeerde ‘Grolloo Flute Sessions’ plaats, georganiseerd door de wereldberoemde fluitbouwer Eva Kingma. Vanwege corona kon ook dit festival niet doorgaan. Met de komst van de Duitse fluitist, Kersten McCall en zijn internationale collega fluitisten, zal er dit jaar toch fluitmuziek klinken vanuit Grolloo. Kersten McCall is sinds 2005 werkzaam als solofluitist van het Koninklijk Concertgebouworkest en internationaal fluitartiest en -docent.

Ondanks de coronamaatregelen is er ruimte voor live publiek tijdens de concerten. Er is een beperkt aantal Concertkaarten beschikbaar. Wil je er bij zijn? Dat kan, je reserveert gewoon jouw eigen kerkbank. Samen met een geliefde, familielid of huisgenoot beleef je een avondje uit in ‘Blues Village’ Grolloo. Dit is een unieke kans voor de muziekliefhebber om de artiesten in een intieme omgeving te zien optreden.