Door corona 21 keer Overhoop!

Op 4 september vindt de première plaats van de nieuwe muziekvoorstelling Overhoop! De aftrap van de tournee met 21 voorstellingen door Drenthe en  Groningen zal zijn in Podium Zuidhaege in Assen. De voorstelling Overhoop! is een coronaproof muziekvoorstelling en wordt gespeeld door maker/fluitist Elisabeth Hopman, harpist Nienke van Leijden en dichter Bart Adjudant.

Maanden van voorbereidingen zijn er nodig om een nieuwe voorstelling tot leven te wekken. En dankzij corona, de maatregelen en een heel lege agenda had maker en fluitist Elisabeth Hopman tijd en de gelegenheid om zich volledig te storten op haar nieuwe ambities.

“Voor ons was het vrij snel nadat de pandemie uitbrak duidelijk, de nooduitgang of het gaspedaal. Mijn partner Martijn Veenstra en ik besloten op dag 1 nadat de maatregelen werden afgekondigd dat het tijd was voor actie. Zo zitten we in elkaar en eerlijk gezegd voelen we ons dan ook op ons best. Als creatieve ondernemers zoeken we steeds nieuwe wegen om ons verhaal te vertellen en muziek én cultuur te kunnen blijven brengen voor iedereen. Want dat hebben wij allen nodig”, aldus Hopman.

Gedreven door passie werd gewerkt aan een multimediale muziekvoorstelling. De naam Overhoop! kwam vrij vroeg in het proces. “Op radio, tv en op de social media hoorden we een aantal keren vlak na elkaar de uitspraak ‘overhoop’ en we besloten dat dit het thema is.” De tournee reist langs toplocaties in Groningen en Drenthe. Zo krijgen veel mensen de kans om deze prachtige voorstelling te komen beleven.

Het verhaal van Hopman is niet anders dan dat van een ander. “Wij doen ons stinkende best iets moois te maken van ons leven. Net als ieder ander. Met vallen en opstaan, twijfels en zorgen, liefde en lef en met moed en opgeheven hoofd. Met een heldere visie en de ambitie om ideeën te realiseren ben ik ervan overtuigd dat in liefde altijd iets moois ontstaat!”

Overhoop! neemt het publiek mee in een emotionele reis langs de herkenbare dilemma’s. Iedereen kent verhalen over pijn, verlies, angst en afscheid, maar ook over moed, doorzettingsvermogen en overwinningen. Daarbij komen uiteraard onze mooiste herinnering aan de inspirerende liefdesverhalen. Met Overhoop! willen we duidelijk maken dat er altijd hoop is, was en zal blijven bestaan, zelfs wanneer je er even helemaal doorheen zit en niet meer weet welke kant je uit moet gaan.

Wil je ook naar Overhoop!? Kijk voor meer informatie op overhoop.cmajor.nl.

Kaartjes zijn ook verkrijgbaar via VanPlan.nl.