Kunst verlicht daadwerkelijk crisisgevoelens.

Op zaterdag 15 oktober speelt de multimediale muziekvoorstelling Overhoop! in De Bron in Assen. Na een succesvolle tournee vorig jaar en 11 gecancelde voorstellingen in verband met lockdown is deze ontroerende voorstelling nog 1 keer te beleven met een galaconcert. Een verhaal over crisis, nieuw leven en over hoop. Prachtige muziek, nieuwe gedichten, een herkenbare verhaallijn en een sfeervolle lichtshow vormen de ingrediënten van deze bijzondere voorstelling.

Nieuwe voorstelling verrast publiek

“Deze prachtige nieuwe voorstelling is zó uniek dat we zeer blij zijn om hem nog een keer in Assen te kunnen programmeren,” aldus producent Martijn Veenstra van C Major Creative Productions. De maker van de voorstelling is fluitist Elisabeth Hopman, geboren en getogen in Assen. Overhoop! is haar eerste werk als maker. “Ik ben overweldigd door de reacties die het publiek op Overhoop! heeft gegeven. Dan weet je dat je boodschap overkomt.”

De muziekvoorstelling Overhoop! blijkt een positief effect te zijn van de coronacrisis. “De gevolgen van corona delen wij allemaal. We herkennen ons in isolement, angst of afscheid. En ook in ons persoonlijke leven blijft bijna niemand daarvoor gespaard. Wat is het belangrijk dat je dan het mooie in het leven mag zien en dat er altijd hoop is. Hoe kan dat beter dan met muziek?”, aldus Hopman. In de huidige tijd met de coronacrisis, stikstofcrisis, energiecrisis en de oorlog in Oekraïne blijkt Overhoop! relevant te zijn.

De muziekvoorstelling Overhoop!

Het publiek wordt mee op reis genomen door Elisabeth Hopman op fluit, Nienke van Leijden op harp, dichter Bart adjudant en lichtartiest Bernard Boumans. De rode draad door de voorstelling is de fluit & harpmuziek. Op een ledscherm, 6 meter breed en een halve meter hoog, worden beelden als decor vertoond. Een muzikaal avontuur langs emoties en de kleuren van de regenboog.

Komt er nog een vervolg?

Op de vraag of we nog zo’n indrukwekkende voorstelling van haar hand kunnen verwachten antwoordt Hopman glimlachend, “Als ik dan maar niet eerst weer door een persoonlijke crisis moet voor inspiratie. Eerst het Galaconcert Overhoop! weer mooi op de planken zetten.”

Galaconcert Overhoop! is te beleven op zaterdag 15 oktober in de Bron in Assen, zaal open 19.30 uur en aanvang om 20.00 uur. De voorstelling duurt ruim een uur aaneengesloten, zonder pauze.

Plaats een reactie