Martijn & Elisabeth: de initiatiefnemers

De initiatiefnemers van C Major Festival zijn Martijn C. Veenstra en Elisabeth Hopman.  

Sinds april vorig jaar wonen Martijn en Elisabeth in het mooie Grolloo. “Een prachtige plek waar we samen genieten van de landelijke omgeving.”

Martijn is cultureel ondernemer: dirigent, musicus en producer, o.a. bekend van ‘Zoo Mooi, Ode aan Aleid Rensen’. Elisabeth is als fluitist te horen, zowel als solist als in een orkest of ensemble en geeft dwarsfluitles. 

De hele culturele sector is behoorlijk onderuit gehaald door het coronavirus en door alles wat dat mee heeft gebracht. Concerten, muziekvereniging, koren, theater, alles ligt even stil. En dicht bij huis, het International Blues Festival en Grolloo Flute Sessions zijn helaas ook gecanceld. Daarmee valt een gat, een oorverdovende stilte. En nu? Het is een tijd waarin ook wij zijn gaan nadenken over hoe we nieuwe wegen in kunnen slaan, natuurlijk rekening houdend met de corona maatregelen. Hoe kunnen we de muziek weer laten klinken? Hoe kunnen we ons publiek weer een mooie avond geven waarbij je even de zorgen van alledag los kunt laten en gewoon even weg kunt dromen bij prachtige klanken? Hoe kunnen we het positieve gevoel van vrolijke, spetterende muziek bij de luisteraars brengen? En zo ontstond ons idee! Optredens in de kerk van Grolloo met de idyllische uitstraling, de goede akoestiek en de warme sfeer. Dé plek bij uitstek voor een prachtig concert. Diverse stijlen komen aan bod. We hebben een fantastisch team, samen organiseren we C Major Festival. Hét Festival dat wél door gaat! Met het C Major Festival motiveren wij onszelf én onze collega’s om in te zetten op kansen en mogelijkheden. Hoop, liefde en leven, dat is waar wij voor staan. Samen gaan wij ook deze uitdaging aan. Kom je ook?