Yeah! Ondanks Corona toch BLUES in Grolloo

Op donderdag 20 augustus 2020 spelen ERWIN JAVA, SEAN WEBSTER and TOLLAK OLLESTAD in Grolloo tijdens het C Major Festival.

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Na de dood van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. Maar er zijn nog zoveel andere uitdagingen en dus besloot Java deze band per 1 juni 2018 te verlaten. 

In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum uit, getiteld ‘Keepin’ It Real’, waarop Java zijn licht laat schijnen over tien klassiekers uit de blueshistorie, songs die bij hem iets teweeg hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen.

De uit Sheffield (UK) afkomstige zanger/gitarist Sean Webster (1976) zal Java voor deze semi-akoestische gelegenheid bijstaan in zowel stukken van ‘Keepin’ It Real’ als materiaal uit Webster’s  omvangrijke oeuvre. Webster, gezegend met een karakteristieke rauwe stem en een patent op melodieus, bluesy gitaarspel heeft in zijn loopbaan al over de hele wereld opgetreden. Zo verscheen hij onder meer op televisie in Austin (Texas) en deed diverse live-sessies voor de BBC Radio 2. De liefde bracht Webster naar Nederland (Giethoorn). Tot dusver bracht hij 6 albums uit. 

Naast Java en Webster is de uit de USA afkomstige zanger/harmonicaspeler Tollak Ollestad aangetrokken die in die laatste hoedanigheid ook te horen is op “Keepin’ it Real”. Naast zijn old school Bluesharmonicawerk wordt Tollak’s harmonicaspel ook vaak vergeleken met dat van Toots Thielemans en Stevie Wonder. Geboren in Seward, Alaska en opgegroeid in Seattle komt Tollak na  een verhuizing in Los Angeles terecht en krijgt daar bekendheid als harmonicaspeler én toetsenist. 

Hij komt in het vizier van artiesten als Don Henley, Andrea Bocelli, Chet Atkins en Kenny Loggins met wie hij live optreedt. Daarnaast levert hij bijdragen aan albums van Al Jarreau, Earth Wind and Fire, Natalie Cole, Gino Vanelli, Christopher Cross, Billy Idol, Jacky Cheung en anderen. Als toetsenist / zanger toerde hij met musici als Michael McDonald, Kenny Loggins, Sheena Easton, Jewel, Edgar Winter, Al Stewart, David Becker en Seal.

In 2004, gevangen door de liefde, besloot Tollak te verhuizen naar Groningen.

In de intieme setting van de Dorpskerk in Grolloo geven de drie Bluesgeweldenaren een heel erg bijzonder concert! Een primeur voor Java en zijn band en een absolute aanrader voor de fan!